Us explicaré un conte que espero que a més d’un li obri els ulls i li fagi pensar, ni que sigui per un moment, si val la pena tragar-se tota la merda que venen alguns mitjans de comunicació (digues-li mitjans, digues-li propaganda subvencionada).

2009

Segurament la última gran perla del “filòsof” Guardiola va ser el fitxatge de Zlatan Ibrahimovic. Diuen que va costar uns 70 milions d’euros, si li sumem que a la morterada que es va pagar per ell a l’Inter, a sobre, es va regalar Samuel Eto’o perquè no tenia “feeling” amb l’únic ex-futbolista de la història que s’atreveix a llegir Martí i Pol (i ventar-se’n en públic). Així doncs, Ibra = 70 M€.

La de la temporada anterior va ser el gran (per la mida, és clar) Dmitro Anatóliyovich Chigrinski, conegut pels seus amics com Chigrinski-a-seques. Per aquest tio en Pep va estar donant pel cul als responsables de fitxar del club durant tot l’estiu passat. Finalment es van pagar 25 kilos per la perla ucrainiana. Així, Chigrinski = 25 M€.

2008

Abans va venir José Martín Cáceres (Martinet per alguns periodistes catxondos), un altre mossu demanat pel gran gurú de Catalunya. Ni més ni menys que 16,5 milions per l’uruguaià. El que fot més riure però, és la clàusula de rescisió, que es va fixar en 50 kilos. Us imagineu algú pagant 50 kilos per aquest tio? Total, Martín Cáceres = 16,5 M€.

I, al mateix temps que l’uruguaià, va arribar el bielorús volador, Alexander Hleb, un centrocampista con “calidad, recorrido y despliegue físico” [literalment el que deia el pamflet Sport en la seva edició del 17 d’abril de 2008 i que podeu llegir aquí]. 18 milions d’euros pel jovencell procedent de l’Arsenal, on encara s’estan partint la caixa per l’endosada que van fotre. Resumint: Hleb = 18 M€.

Recompte

Sumant les quatre perles suplicades pel Mestre-de-mestres (70+25+16,5+18), ens dona la “friolera” de 129,5 M€. En pessetes queda molt millor: 21.546 mil·lions de pessetes, o sigui, 21.546.987.000 ptas. I tot això en 2 anys. Però el més al·lucinant de tot és que en aquests moments, després de 24 mesos que arribés el primer dels 4 fitxatges a la Ciutat Comtal, ja no n’hi ha cap vivint aquí, i només han pogut recuperar 39 M€ dels 129,5 invertits. Una resta ben senzilla: 39-129,5 = -90,5 M€ de pèrdua, més de 15.000 mil·lions de peles.

I què és el més acollonant de tot? Que aquí no passa res i que els grans pamflets del règim segueixen dient que el fitxatge de Cristiano Ronaldo va ser una vergonya.

Quanta borregada suelta, Déu meu, quanta borregada.

Anuncis