Atenció, començo advertint que aquest post parla sobre el Barça. Ho dic per si algún culer sensible vol parar de llegir aquí i no fer-se mala sang. Però en el post no critico al Barça, tot i que algun ho voldrà interpretar així. Us asseguro que no és la meva intenció.

No sé perquè però, aquest migdia, fullejant el diari mentre dinava, he vist una d’aquelles notícies de palla que només serveixen per omplir alguna pàgina i per contentar la parròquia barcelonista. El titular deia que l’Iniesta i el Bojan estaven en un molt bon estat d’ànim o alguna cosa així. Total, una tonteria més que quedaria millor a la revista “Lecturas” que en un diari suposadament seriós.

Aquesta supernotícia, que evidentment no he llegit, m’ha recordat aquell majestuós anunci que va emetre TV3 per acabar el 2009 i per encetar el 2010. A part de recordar-me, un cop més, que no haig de tastar l’Estrella Damm, em va donar tota la raó amb la meva mania persecutòria contra TV3 i la seva barcelonitis aguda.

Com que ja havia sentit que l’últim anunci de l’any parlaria del Barça no em va saber especialment greu, però el que no em podia imaginar és que també seria el primer del nou any. Patètic.

L’anunci és lamentable perquè bàsicament posa a un equip de futbol com exemple de la societat que volem. És indigne i propi d’un país cutre i curt de mires que el nostre mirall sigui un equip de futbol, que està composat per nens joves, rics i molt més tontets que la mitjana de la societat, que es dediquen a fotre patades a una pilota, comprar-se cotxes cars i roba més cara mentre els que els idolatren es foten de gana i nodreixen les cada cop més llargues cues de l’atur. No ho critico perquè el suposat exemple que ens volen fer imitar sigui el Barça, ho critico perquè barrejen coses que no tenen res a veure. Que el Barça hagi guanyat 6 títols no és fruit del mateix esforç que ha de fer una família per tirar endavant, no és equiparable. El Barça ha guanyat 6 títols perquè té molta pasta i ha pogut motivar uns jugadors molt bons, però res a veure amb el treball que han de fer una mare i un pare de família per donar de menjar els seus fills.

I si els senyors de l’Estrella Damm ens volen fer creure que és el mateix, doncs que ens donguin la pasta que té en Laporta per fitxar i ja veuran com construim una societat pròspera.

Apa, ja m’he quedat a gust. Per cert, mentre dinava, a la taula del costat hi havia quatre homes d’uns 50 anys encorbatats fotent-se palles i dient lo bo que era l’anunci en qüestió. Aquesta és la societat que volen els de la Damm.

Anuncis