Fa anys que la Copa Catalunya (que no fa massa coneixiem com a Catalunya Cup) està caient en picat. Suposo que hi ajuda bastant el fet que es jugui en dates intempestives i que no aporti cap valor al club que la guanya.

El primer problema és que els dos equips de Primera juguen directament les semifinals quan resulta que són els dos clubs a qui més els hi porta fluixa la competició. Suposo que si tant Espanyol com Barça comencessin en rondes anteriors donaria més possibilitats a equips de categories inferiors de plantar-se a la final.

Fa poques temporades Catalunya va estar a punt d’entrar en Guerra Civil perquè Javier Clemente va decidir no convocar diversos jugadors titulars de l’Espanyol per disputar la final de la Copa Catalunya contra els culerots. Tota la brunete mediàtica del pensament únic va saltar a la iugular del club blanc-i-blau i tots van afanyar-se a recordar-nos que no érem catalans, que érem un feixistes i que no ens estimàvem el país on vivíem. Que on era Tamudo, que quina falta de decència i quin poc respecte fer-li això a la Nació. Sacrilegi!

Sort que els pericos fa temps que no ens creiem allò de culer=català i perico=fatxa, sort que fa anys que ho vam oblidar, sort que som una raça un pèl més avançada que alguns hooligans blaugranes.

Resulta que avui, el gran (grandiós, sublim, superprogre, poeta del poble) Pep Guardiola ha decidit que la semifinal de demà de la defenestrada competició no la jugui cap jugador del primer equip culé. Total que el tio, amb dos collons, ha donat una llista de convocats formada per 10 jugadors del Barça Atleti i 7 juvenils. No hi va ni el Krikic, tu!

I què ha fet la brunete? Doncs aplaudir-lo, sí senyor. Dir-li que menys mal que Ell (en majúscules, que per alguna cosa és dels pocs mortals capaç de llegir Martí i Pol) ha vingut a salvar-nos d’una competició que ha de canviar de format si volem que sobrevisqui.

Bravo! Clemente era un fatxa (basc però fatxa) però Guardiola és un visionari.

I no vull acabar sense fer una menció especial a la televisió pública catalana, que en un altre gest d’equitat i imparcialitat farà el partit Santboià-Espanyol pel 33 i el Sant Andreu-Barça per TV3 en prime-time. I que no em surtin els culés ara dient allò que interessa més el Barça que l’Espanyol, perquè demà el Barça jugarà amb Pedrito, Busi Jr i 9 xavalins més, gent que no li interessa veure per la tele ni al seu entrenador. Demà el partit del Barça només li interessarà als socis del Sant Andreu. Bé, a tots excepte al seu president (el senyor “Burns” Gaspart) que ja ha deixat ben clar que vol que guanyi el Barça.

I mentrestant n’hi ha qui es diverteix reinventant-se noms de branques de partits polítics. Avui: Reagrupament Independentista. Els proposo un partit nou: Esquerra d’Iniciativa Obrera Socialista Reagrupada.

I amb quina cara podem anar a Madrit a demanar més quartos si ens els gastem fotent torneigos de futbol patxangeros organitzats per la pròpia Federació Catalana de Futbol? I nosaltres volem una selecció pròpia?

Quin país!

(Article publicat a PericosOnline)

Anuncis